Cheesecake á la Abby
2009-09-17 @ 20:46:44 CakeryMin cheesecake fotograferad i dåligt ljus. Kommer att bli asfrän sedan när jag dekorerar den med frukt efter några timmar i frysen.

Cheesecake á la Abby.

Cheesecake á la Abby.
8 st Digestive kex
1 liten brk creme Frachie
1 ½ dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
Skal och saft av 1 citron
1 tsk vanillinsocker
3 dl vispgrädde
1. Krossa kexen i botten av en form. (Enklast krossar du kexen med botten av ett glas.)
2. Rör samman Creme frachien, socker, äggulor, vanillinsocker samt skal och saft av en citron.
3. Vispa grädden hårt.
4. Vispa äggvitorna i en glasskål till hårt skum.
5. Vänd sedan ner all smet och frys sedan kakan minst 4 tim.
6. Granera med vad du vill, t ex frukt.
Denna kan göras många dagar innan, men plasta in den efter 4 tim så den inte får "fryssmak."
Kommentarer
Trackback