Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -

Mössstickning.

2010-02-28 @ 21:30:06 Vanity Kommentarer (6)

Har precis ätit lite grönsaker och fäst alla trådar på en svart mössa som Emma ska ha. Hon har även beställt en marinblå mössa, det blir mitt nästa projekt. Jag älskar att skapa med händerna! Sticka ka kännas som häst och vagn, men det är rätt mysigt ändå. En kopp te, en frukt och stickegrejet såklart! Ska nog börja på den marinblåa nu på en gång medans jag fortfarande känner sugen från det, hehe!



Garn som ska bli mössor, sand och cremevit blir nog mina favoriter i vår.

Rengörning av porer.

2010-02-28 @ 16:09:48 Beauty tips Kommentarer (3)



I den här ansiktsmasken används bara ananas eller ananas med lite olivolja. Det ger en peeling, löser upp smuts och pormaskar. Den är inte lika uttorkande och sammandragande och kan därför användas lite oftare.

Mixa färsk ananas så att du får en 1,5 dl mos.
Moset kan läggas direkt eller blandas med en matsked olivolja för att göra den mindre uttorkande.


Lägg ansiktsmasken på rätt sätt
Börja med att tvätta ansiktet. Huden runt ögon och mun är känsliga och en fet ansiksmask kan täppa till porerna där. För skydda dessa områden kan en ögonkräm läggas där. Annars räcker det ofta med att undvika dessa hudpartier.

Om inte annat anges låter du inte ansiktsmasken ligga längre än 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk eller ljummet vatten. Tvål och annan stark rengöring kan ta bort vårdande oljor och andra ämnen ansiktsmasken givit huden.

Söndagsstädning.

2010-02-28 @ 11:53:29 Vanity Kommentarer (2)

Godmorgon alla snyggingar!

Idag är det söndag vilket innebär städdag. Ska göra en riktig storstädning idag, har fuskat några söndagar nu. Dator och tv är roligare än en konversation med dammsugaren. Ska även ta en runda i min garderob också och plocka ur en del plagg som jag har tröttnat på. Dem kan ni köpa billigt i Mycloset.
Nu måste jag sätta igång, annars tar det hela dagen.

Vi hörs sen!


Shopping

2010-02-27 @ 15:57:23 Shopping Kommentarer (8)

Mellanladning hemma i arlöv med shoppingpåsarna. Ska iväg igen, nu hem till Jenny för sen åka till stan och gå på bio samt äta på burger king. Detta var bara några av sakerna, visar mer imorgon.

Vi hörs sen!



Cubus


Cubus

Dresscode

2010-02-27 @ 11:27:44 Dresscode Kommentarer (8)


Blazer- H&M
Top- Cubus
Leggins- Gina
Ringar- Albrekts, Bijou birgitte
Klocka- Regal

Farsan

2010-02-27 @ 10:17:23 Glamorous day Kommentarer (0)

Denna dagen då jag ville sova ut ordentligt! Jag har lagt mig tidigt och gått upp tidigt hela lovet, kände att idag skulle jag få sova utan att klockan störde. Istället för en klocka kom pappa och väckte mig! Han frågade om jag ville åka med och bada i Trelleborg, men det ville jag inte.

Jag ska träffa Jenny idag. Vi ska till Entré och shoppa lite, finns ju några slantar kvar hehe! Vi ska även se farsan ikväll om det finns några lediga platser. Nu ska jag sätta på mig en tröja och lite smink sen blir det Stoff och stil, en tygaffär på Svågetorp. Jag ska handla lite småsaker.

Hoppas att ni har en fin och trevlig Lördag!



Shopping

2010-02-26 @ 20:37:50 Shopping Kommentarer (6)

Jag gick en snabb runda på entré, köpcentret som ligger vid min skola. Hittade lite saker där som behövdes, och vissa som bara var "måste ha"-saker. Visst blir det jobbigt när man hittar sådana saker som man bara måste ha, men inte vet vad man ska göra med det? Idag blev det ett par solglasögon, trots att jag redan har fyra stycken, dem var over the top!


Monki


New yorker.
Såg denna i min vän Casadras blogg, blev köprsugen direkt!

Dresscode

2010-02-26 @ 10:31:09 Dresscode Kommentarer (4)


Blus- H&M
Byxor- Vero Moda


Ring med vit sten- Bijou Birgitte
Krumelurring- Albrekts
Klocka- Regal
Armband- Kappahl

Cake

2010-02-25 @ 22:53:18 Glamorous day Kommentarer (0)

Nyss sett klart filmen Cake. Tyckte att den var helt okej men inte en wow-film som avatar var. Tänkte somna till NCIS ikväll. Dagen har varit krävande, morgondagen blir densamma. Träning, fotojobb sen Lödde och Center syd en snabb sväng. Vårt studiebidrag trillar in imorgon, nu gäller det för mig att inte spendera för mycket av det. Sparar till utbildningen i sommar!


Tar det lugnt.

2010-02-25 @ 21:14:21 Vanity Kommentarer (6)

Tittar på tv nu och städar bland viktiga papper och paketerar saker som har sålts. Det känns underbart med nyvaxade ben! Allt fler personer borde prova det, mycket skonsammare och vänligare att avlägsna håret från roten än att kapa av stråna. Vid en vaxning förstör man några hårsäckar vilket innebär att det växer ut mindre och finare hår. Det gäller att inte fega ur, våga ta utmaningen. Det är värt det i längden!

Vi försökte fota mina ben före och efter, men inget syntes på förebilden. Vi struntade i det och tog pappa som modell istället.


Pappa innan vaxningen. My little chewbacca♥

Meanwhile.


Done!

Spara sina pengar.

2010-02-25 @ 12:11:13 Glamorous day Kommentarer (6)

Satt nyss och läste igenom mina papper ytterligare en gång till. Jag sparar mina pengar till att gå en nagelutbildning i Spa & Pedikyr samt konstnaglar i Gele till sommaren. Har varit jättesugen hur länge som helst nu! N.F Education har en sommarutbildning nu som jag funderar att gå, då stör det inte min skolgång. Det enda som fattas är 14100kr till gelekursen, material och produkter för 9000kr ingår i priset. Tur att man har lite saker som man kan bli av med, ett steg närmre utbildningen.

Ninas blogg: Nagelutbildning.blogg.se
Deras hemsida: Nagelutbildningar.se


Inner strength

2010-02-24 @ 22:43:31 Producttips. Kommentarer (5)

NAK aqua- Inner strength

Denna produkt är en leave-in proteinbehandling som bygger upp hårstrået och stärker det inifrån och ut. Sprayar på hela håret varje morgon på rent och handdukstorkat hår och låter den själv arbeta sig in i håret. Protein tillsätter man ifall att man han skadat hår, oftast efter prepareringar av bland annat blekningar. När man bleker tar man bort alla dem viktiga delar håret består av, det är bra om man kan tillsätta det som fattas med ett väldoftande spray.
Produkten passar för alla lägen och hårtyper.



Finns att köpa i frisörsalongerna, ca 100kr.

N.F Education

2010-02-24 @ 18:02:56 Glamorous day Kommentarer (0)

Nya och snygga naglar. Alltid skönt med nya naglar, idag gjode Yaranidy mina naglar.


Extreme.

2010-02-24 @ 10:22:02 Glamorous day Kommentarer (6)

Godmorgon!

Sitter nu halvtrött vid matbodet med frukostskålen, havrekuddar och filmjölk får mätta min mage sålänge. Ska snart som sagt åka till Staffanstorp och få nya naglar igen, ska bli roligt att träffa Nina och Petra igen som jobbar där nere.

Nu har jag bara sminket som ska på, fixa till håret sen är jag fit for fight! Jag kommer ta med kameran så hoppas vi på att Nina eller Petra kan hantera en systemkamera, hehe!

Ninas blogg: Nagelutbildningar

Vi hörs sen!

Mys!

2010-02-23 @ 23:14:39 Glamorous day Kommentarer (8)

Martin åkte hem för en stund sen. Vi fikade först på Barista i stan, efter en stunds pratande fick vi sällskap av Jenny. Vi handlade lite smått och tog sedan bussen hem. Efter den lilla bussturen blev det filmmys med popcorn, vi såg Green street holigans- en av mina favoritfilmer. Börjar alltid gråta när Pete dör, stämningen och musiken sen kommer tårarna fallandes mot min kind.

Nu har jag iallafall tvättat av mitt smink, sitter i en stor t-shirt och väntar på att sängen får egna armar och ben så den kan hämta mig bort från datorn. Ska lägga mig snart, imorgon bygger jag på naglarna igen. Jag fixar dem på Ninas skola i staffanstorp som heter N.F Education. Jag ska testa ett nytt material imorgon som heter extreme. Har bara haft gelé och akryl innan så det ska bli spännande, hehe!


Söta, men det är FÖR mycket. Naglar ska vara rena och välskötta. Inte en massa krims krams på dem.

Is chai

2010-02-23 @ 17:12:15 Glamorous day Kommentarer (8)


Cha cha, Dessie här.

Ska ut nu och ta en fika med Martin. Vi ska möta upp varandra på Konserthuset för att sedan bege oss in till stan. Ska bli hur kul som helst! Vi kommer att fika på Barista, mitt favoritställe av dem alla små söta fik.

Vi hörs mer när jag kommer hem igen! Wish me the best.♥

Chain my heart.

2010-02-23 @ 12:28:50 Kommentarer (10)

Nu är det dags att rea sina kedjesmycken igen. Nu tänkte jag vidga vyerna och testa på handsmycken, axeldekorationer och som vanligt mina lårsmycken, men i nya designer.

Handsmycke- 149,-
Lårsmycke- 149,-
Axeldekoration- 149,- paret


Maila mig: [email protected] där du skriver ditt lår- eller handledsmått i cm + din adress. Du betalar genom en överföring till mitt bankkonto, när pengarna är inne skickar jag ditt smycke.

Erbjudandet gäller till och med 31/3

Godnatt!

2010-02-22 @ 23:52:36 Vanity Kommentarer (5)

Jag har nyss bytat om från mysdressen till nattekläder. Nässpray och näsdukar är med mig hela natten. Dumma förkylning! Jag är så himla trött på detta gråa, slaskiga och trista väder. Fram med solen så vårkläderna kan användas, jeansjackan, klackarna och mycket mer!

Imorgon kommer det att bli en lång dag för mig! Ska hinna med att träna både gym och spinning, tvätta några maskiner med kläder, shoppa och fika med Martin. Rummet är allmänt stökigt också, får bli en snabbstädning med dammsugaren.

Bäst att krypa ner under täcket redan nu!


Shopping

2010-02-22 @ 20:44:53 Shopping Kommentarer (20)



Skopunkten

13cm upp och iväg!

Pom Poms.

2010-02-22 @ 17:33:39 Glamorous day Kommentarer (11)

Har precis hoppat ner i myskläder och tagit bort sminket, känner att jag börjar bli lite förkyld. Nu ska jag gosa ner mig under täcket bland tända ljus, fruktfat, en kopp te och titta på Bring it on-filmerna. Ska se till att näsdukar och näsdropparna är med mig under kvällen.


Ocean Sprizz.

2010-02-22 @ 16:32:26 Producttips. Kommentarer (6)

Ocean Sprizz- Beach-look spray

Få en saltvattenkänsla och strandlook med hjälp av Ocean sprizz! Den ger ett grymt stöd, vild volym och en matt finish. Sprayen stärker och skyddar med pro-vitamin B5 ov UV-filter.
Jag har använt detta spray väldigt länge och är riktigt nöjd! Sprayen är suverän till korthåriga samt avancerade frisyrer som behöver stöd och stadga. Sprayet kan användas på torrt och fuktigt hår, sen är det bara att styla. Sprayet är även lätt att borsta ut.


Burnt out.

2010-02-20 @ 22:25:57 Vanity Kommentarer (4)

Jag har fått reda på att jag har blivit utbränd, därför håller jag mig borta från datorn. Datorn är ett stressmoment som får en att kolla bland annat sin facebook 20ggr om dagen, just för att dubbelkolla att man inte fått en ko extra. Själv spelar jag inte farmville, men min pappa gör och man märker direkt när han kommer hem från jobbet att det är farmville direkt. Jag är likadan med bloggen. Måste kolla hela tiden och att ständigt nya saker att snacka eller tipsa om.

Som sagt, jag ska hålla mig borta från stressrelaterande saker ett tag, stänga av mobilen några timmar om dagen, låta datorn vila och jag ska även vila så jag kan komma tillbaka så fort så möjligt. Jag tackar ja till nästan alla erbjudande jag får. Jag är en businesswoman i hjärtat och själen men denna gången räckte tiden inte till, jag planerar allt runt mina erbjudanden. Man orkar inte gå till skolan på morgonen för man hållt på enda in på natten, men skola är det viktigaste. Man trycker i sig Rosenrot för att orka hela dagen- Nu är det äntligen lov och jag ska passa på att vila.

Hoppas att ni där ute från sveriges alla hörn mår bra! Jag kommer tillbaka så fort jag kan.


Drugs.

2010-02-19 @ 09:16:15 Glamorous day Kommentarer (7)

Jag har inte gått och dött eller halkat på en isfläck. Jag hade full rulle igår och gick upp 4 imorse för att ta tåget hem till Malmö. Anledningen till att jag inte har uppdaterat är att jag har en sån fruktansvärd tandvärk! Jag försöker få i mig något i minimla mängder, det är värdelöst.

Nu ska jag, drogad på värktabletter, åka in till stan för att bowla med klassen och sen ha våran sista lektion. Min buss går snart så jag hinner inte fota min dresscode nu. Lovar att ni ska få se det sen!


Glass till frukost

2010-02-18 @ 08:02:16 Glamorous day Kommentarer (28)

Sitter nu vid frukostbordet med en tallrik glass framför mig. Jag pratar med Jenny i telefonen, det är därför det blev glass till frukost. Glass förknippar man med sommaren och vi behövde lite sommarkänslor nu i detta skånska vinterväder. Jag kommer inte hålla mig mätt hela dagen, men gott var det!

Efter skolan ska jag åka upp till Kristianstad och städa min pappas kompis lägenhet, latmask! Annars klagar jag inte, det är rätt bra betalt och pengar behöver man alltid. Jag ska ut och resa i sommar med mina vänner, det har jag säkert nämnt här innan. Jag ska till London och till USA.

Tiden springer iväg och jag måste packa klart väskan. Vi hörs sen!


Fixa frillan- Blondinbella.

2010-02-17 @ 20:08:47 Hairtips/facts Kommentarer (22)



Ni Blondinbella-fans får nu veta hur ni gör hennes frisyr för att på något vis lindra era plågade själar.

Fixa Frillan:

- Lägg i en mjuk mousse i det handdukstorkade håret och föna det torrt med en borste.
- Föna gärna med huvudet upp och ner för att få volym ända in i botten.
- När du fönar ska du även borsta sidorna och luggen ordentligt uppåt/bakåt för att få till den rätta looken.
- Lägg håret i en snedbena.
- Locka slingor med en plattång eller locktång.
- Fixera med spray och var noga med att spraya håret på sidorna utåt för att få en ganska bred frisyr.

Klart för fikat!


Tips från: Frisörska

Ta hand om dig produkter.

2010-02-17 @ 18:28:24 Glamorous day Kommentarer (11)

Jag fick några små söta saker av pappa idag.
-Det är en fotkräm eftersom jag fattades en när jag gjorde mitt fotbad.
-Body butter, body lotion och duschcreme med doft av kokos, Mums!

Tycker det är gulligt av honom, dessutom att hitta rätt saker. Hur visste han att jag fördrog kokos istället för jordgubb?

Ikväll ska jag prova dem!

Solarium

2010-02-17 @ 17:05:55 Glamorous day Kommentarer (7)

Ska nu springa över gatan till Meddo och lägga mig i deras solariesängar och steka min hud. Jag tar en vanlig 30-minutare, sen måste jag plugga, städa lägenheten samt äta middag.

Jag fick även lite produkter av pappa. Jag blev superglad, visar senare vad det var som jag fick. Nu ska bara kaffet sköljas ner och rosa mjukisdressen på så hörs vi om en stund.




Fixa frillan- Killar

2010-02-17 @ 11:46:44 Hairtips/facts Kommentarer (8)

Jag ser alltför ofta killar med så mycket vax i håret att det ser alldeles blött ut.
Stelt som om det vore någon superlimsaktig gele.
Fettigt som ett helt smörpaket.
Du förstår nog vad jag menar..

Många killar lägger dessutom samma smörja i håret varje dag, skulle gissa på DAX-vax som går att kränga billigt på ICA.

Använder du DAX-vax, så sluta genast med det! För ditt hårs skull. Det vaxet GÅR INTE att tvätta bort med vanligt schampo. En del gånger är det tvunget att använda starkt diskmedel för att lösa upp fettet, och det händer att inte ens det hjälper.

Skulle du lägga i smörjfett i håret? Sånt där som man smörjer motordelar med osv? Skulle inte tro det. DAX-vax är ungefär som det, fast det doftar bättre.




Önskas den här stylingen behöver du följande:
- Nytvättat hår
- En hårfön
- En kam eller borste
- En mellanhård mousse
- Ett matt fibervax, typ REF Dry Fiber

Fixa frillan:
- Massera in en liten boll mousse i hela håret.
- Borsta eller kamma till frisyren, slätt på sidorna och uppåt ungefär som en tuppkam i mitten och bak.
- Föna håret på sidorna rakt ner, och borsta eller kamma gärna i håret samtidigt. Det får håret rakare och småhår sticker inte ut lika mycket.
- Borsta och föna håret mitt på huvudet rätt mycket framåt i början, och när det börjar torka borstar du det bakåt för att få det att stå. Samma sak mitt bak, börja föna håret neråt och sedan uppåt. Känns det besvärligt att använda borsten kan du använda fingrarna istället, se bara till att du får med håret ifrån botten.
- Om du behöver platta håret för att få det rakt, så kan du göra det.
- Lägg en pytteliten klick vax i ena handflatan och massera ut det i båda händerna.
- Använd fingertopparna när du lägger i vaxet i håret, du kan dra dem fram och tillbaka ett par gånger i “tuppkammen”, och platta ner det på sidorna.
-Separera och forma topparna för en spikigare frisyr.

Tips från: Frisörska

Dresscode.

2010-02-17 @ 08:41:03 Dresscode Kommentarer (9)

Snart ska jag hoppa på en utav tre bussar som går precis utan för lägenheten direkt in till skolan. Idag är det bara teoretiska lektioner, tråkigt men det är också viktigt. Svenskprovet är idag också, jag hoppas att det går bra nu!

Såhär ser jag ut idag, enkelt, bekvämt och snyggt. Efter skolan ska jag träna, sola och städa över lägenheten lite snabbt, de ser ut som tredje världskriget här hemma.

Vi hörs vid lunch!

Top- Gina
Leggins- Gina

Superman

2010-02-16 @ 21:39:37 Vanity Kommentarer (13)


Stålmannen läker alla sår. Allt från skoskav till brustna hjärtan.

Semla och Sofis mode.

2010-02-16 @ 20:21:48 Glamorous day Kommentarer (8)

Sitter nu i sängen med en semla och sofis mode och svensköckerna framför mig. Semlan och tidiningen lockar mig mer än skolböckerna. Jag håller på att tvätta också, underklädeslådan började bli tom. Jag tog tvättkorgen och gick ner och startade två maskiner med tvätt.

Nu ska jag äta upp min goda semla som jag pysslat ihop, samt plocka upp de nytvättade kläderna.
Lika bra att börja plugga direkt sen så hinner man en omgång lite senare, då sätter det sig bättre i huvudet.


Kaloribomb, men gott och värt det!

Torr och fjällig hårbotten

2010-02-16 @ 17:29:03 Beauty tips Kommentarer (5)



2 tsk färsk eller torkad rosmarin
2 tsk salvia
1 dl vatten

Blanda rosmarinen och salvian i vattnet och låt blandningen stå i ett dygn. Skölj sedan håret med blandningen varje dag.

Dresscode

2010-02-16 @ 16:11:52 Dresscode Kommentarer (10)


Kofta- Gina
Tattootröja- New yorker
Jeans- Kappahl

Egen hårvård.

2010-02-16 @ 15:13:30 Hairdresser Kommentarer (5)

Nyss kommit hem från en fullspäckad dag i salongen. Idag hade vi Egen hårvård, då får vi göra olika moment på varandra. Idag gjordes det bland annat hårinpackning, klippning, läggning, tvätt och fön. Själv blev jag tvättad och fick en läggning. Just nu ser jag ut som Marilyn Monroe, hehe! Jag tycker att det är charmigt med mina små vågor and the huge volume, samt att våga! Våga testa nytt, fega aldrig- det går att tvätta bort!








Belöning.

2010-02-15 @ 21:11:14 Glamorous day Kommentarer (7)

Jag är jättetrött nu efter pluggandet, det kändes som att jag inte kunde ett skvatt! Vi har inte direkt jobbat med det innan på lektionerna. En vecka innan provet får vi ett häfte och själv leta oss till svaren i boken. Det finns jättemycket som jag vill ha förklarat för mig, men nästa svensklektion har vi provet. Dumt nog!

Nu ska jag belöna mig med en kanelbulle och en film innan jag somnar för min insats till pluggandet.


Mums!


Plugg.

2010-02-15 @ 19:57:09 Glamorous day Kommentarer (3)

Sitter och pluggar inför vårt svenskprov i A-kursen på onsdag. Provet kommer att handla om nordens språk. Det är inte min grej tror jag. Bäst att plugga järnet och sen belöna mig med något kul och gott, glass kanske?


Just nu..

Clipslockar med vågrörelse.

2010-02-15 @ 18:44:25 Hairdresser Kommentarer (6)

Idag gjorde vi clipslockar.. igen! Jag bröjar tröttna lite på det och vilja klippa mer, det är mest klipptekninken man har nytta av. Visst att man ska kunna olika moment, men man får oftare än en klippbokningar än läggningar.

Clipslockarna rullade vi idag på fyra olika sätt, som vågor (form 6 eller 9) och volym (konvex eller konkav). Det gäller att ha raka och snygga passéer och veta var man placerar clipsen för att inte får märke på lockarna/vågorna.
Samt ha planerat ut hur vågorna/lockarna ska placeras, veta hur frisyren ska se ut i färdigt resultat.

Tur att vi ska ha egen hårvård imorgon i skolan, känner att det behövs lite omväxling mellan dockor och riktiga människor.


Mina lockar, hann inte bli riktigt klar. Hoppas att jag får tid att visa er resultatet imorgon.

Fråga Abby.

2010-02-15 @ 17:29:49 Questions. Kommentarer (9)

Glöm inte att om ni undrar något om hår, produkter, tekniker osv så maila mig gärna: [email protected] eller kommentera här under.


Dresscode.

2010-02-15 @ 09:17:33 Dresscode Kommentarer (11)

Ska till skolan nu och bussen går om några minuter så jag tänkte slänga in en snabb bild på hur jag ser ut idag.

Blazer- H&M
Linne- H&M
Halsband H&M
Byxor- Vero moda

Måste rusa nu, hörs vid lunch!

Natti.

2010-02-14 @ 23:37:12 Glamorous day Kommentarer (5)

Imorgon ska jag till skolan igen, en vecka kvar innan lov! Känns jättebra faktiskt. Det ska bli skönt att få sova ut och träffa vänner från olika håll under lovet.
Imorgon är det måndag, då är jag alltid i salongen och håller på med våra dockor som vi har. Vi har 6st olika dockor som vi tränar på. Klippdocka, skalleper, permenent, långhår (tävling), långhår (tonad) och herrdockan. Hur som helst är klockan mycket och jag skall upp tidigt, jag ska ta med kameran imorgon och fota vad vi gör.

Sov gott alla läsare!♥





Home spa

2010-02-14 @ 21:11:40 Vanity Kommentarer (8)

Jag har nyss tagit upp fötterna från det varma vattnet. Idag har det varit en liten mysdag, mest för att ladda batterierna inför den kommande veckan innan vårat välförtjänta sportlov. Jag tror att alla längtar efter en veckas ledigt, vuxna som barn.

Under mitt lilla "Homespa" gjorde jag följande:
- Fotbad
- Rakat benen
- Hårinpackning
- Brun utan sol
- Målat naglarna


Det känns hur bra som helst i hela kroppen nu efter en lugnande kväll. I'm fit for fight!


Hur har du myst till det på AHD?

Abby har ordet.

2010-02-14 @ 18:45:40 Questions. Kommentarer (8)

Du frågar- jag svarar!

Linn: Tips på locktång man får stora lockar av?
Och vilken plattång är bäst? :D

Svar:
Innan du funderar över vilka tänger du ska köpa, se till att köp en tång med keramiska värmeytor. Keramikplattor har en jämn teperatur och gör att du slipper bränna sönder håret.

En bra locktång som ger stora lockar säger sig själv, du ska välja en locktång med stor omkrets på den varma ytan där du virar håret runt.
Wella har en jättebra locktång som ger stora lockar, den används flitigt av oss i salongen, den ger ett perfekt hollywoodsvall. Cera curly heter den.
Om man är ute efter prinsesslockar ska man investera Wellas Pro curl.

En plattång som jag rekommenderar är Ga.Ma CP1, den blir varm på ett ögonblick och ger ett bra resultat.
Glöm inte värmeskydd innan ni börjar att styla håret med värme, gäller samma sak med hårtorken!

Som ni märker rekommenderar jag ordentliga och lite dyrare, kvalitétsmässiga tänger. Det kostar men dem håller otroligt länge. Jag köpte min plattång 2006 och nu, fyra år senare funkar den lika bra som den gjorde då. Det är värt pengarna! Spara och köp ordentliga saker från början, istället för att köpa en OBH nordica på siba som du måste byta ut efter 6 månader.

Alla hjärtans dag.

2010-02-14 @ 16:34:17 Opinion Kommentarer (9)

Jag fick lite presenter av mamma eftersom det är alla hjärtans dag, vilket ingen kan ha missat?
Fick den vanliga chokladasken som vi alltid får, Mums! Och även bodylotion och duschcremé från Doves serie Go fresh- Gurka och grönt te, samt ett gäng guldiga hårnålar. En liten, men betydelsefull present. Jag har ju inte en sån god kontakt med min mamma, men att hon ändå kom ihåg mig.

Jag firar egentligen inte alla hjärtans dag då jag tycker att det är fjantigt att visa sin kärlek 200ggr mer på just en dag. Varför inte portionera ut det och vara lite varje dag? Denna påhittade dag är för att affärerna ska tjäna pengar på sina nallar, rosor, geléhjätan osv.

Firar du Alla hjärtans dag?


Presenterna.


Klippning.

2010-02-14 @ 15:26:23 Hairdresser Kommentarer (10)

Caro var här och klippte sig, vi klippte helform på henne. Helform betyder att allt hår kammas/faller till samma punkt, dvs natruligt fall. Vi kapade av en bra bit, håret var rätt slitet och sist hon besökte frisören var för ca 2år sen.



Dresscode

2010-02-14 @ 11:38:24 Dresscode Kommentarer (6)


Kavaj- Roco
Blus- H&M
Halsband- H&M
Byxor- Vero Moda
Ring- Bijou Birgitte.

Hemlis.

2010-02-13 @ 21:18:53 Music/Videoblog Kommentarer (7)


E.M.M.A- Hemlighet.

Nostalgiskt, inte sant?

Shopping.

2010-02-13 @ 17:56:07 Shopping Kommentarer (1)


Linne med awesome rygg- Monki.


Bustier med sailorstuk- Lindex.

Fika med familjen på Entré

2010-02-13 @ 15:55:05 Glamorous day Kommentarer (3)

Jag, pappa och kajsa åkte till entré för att shoppa lite. Eller ja, jag skulle shoppa. Det jag köpte kommer jag att visa lite senare när jag har lagt in bilderna i datorn.

Det blev ett fikastopp på Barista, nu har jag även fixat stammiskort där! För varje fika man handlar hos barista skänker man skolmat till en person i Etiopien. Två goda gärningar i ett, fika till mig och mat till ett skolbarn.



Pappa sa något kul när kajsa tryckte på knappen så jag gav ett fult leende.


Dresscode

2010-02-13 @ 12:31:18 Dresscode Kommentarer (1)


Osminkad och vacker.

Top- Kappahl
Linne- Vero moda
Leggins- Gina

Money.

2010-02-13 @ 10:34:01 Glamorous day Kommentarer (3)

Jag vaknade för en stund sen av min lilasyster som kom in och väckte mig. Jag tror inte att många är vakna nu, det är bara jag som är en morgonmänniska. Frukosten ligger och vilar i magen medan jag tänker ut vad jag ska göra idag.
Shoppa kanske?
Min morbror kommer eventuellt hit och köper en barnvagn, pengarna blir då mina! Jag vet precis vad jag vill ha, och var det finns. Nu ska pengarna bara komma fram på bordet! Jag har ju givetvis pengar på mina två konton, men det är bra att spara dem till nödläge.


En chailatte från Waynes skulle sitta fint i kylan!


Natti natti.

2010-02-12 @ 22:51:24 Glamorous day Kommentarer (3)

Jag är hur trött som helst! har hoppat i pappas gamla tröja sen ett par mysiga flanellbyxor.
Jag fryser jättemycket om natten! Bäst att sova ut så det finns nya krafter tills imorgon.


- Jag är inte döv, jag bara skiter i dig.

Promend.

2010-02-12 @ 20:22:03 Glamorous day Kommentarer (7)



Kom nyss hem från en promenad med min syster. Vi gick i nästan en timme, kändes skönt att komma ut och röra på sig. Jag tog mitt förnuft till ansvar och tog på mig reflexvästen, jag är en förebild till många. I just den åldern som hon är i, 8år, så är storasystern en förebild. Folk får gärna skratta och peka på mig, men jag tar ansvar. Dem som inte använder reflex är töntiga!

Phonecafé.

2010-02-12 @ 16:58:51 Glamorous day Kommentarer (5)

Pratar med min kära Tina i telefon och fikar samtidigt. Det blev en chokladboll och ett glas cola, come on! Det är fredag och man får svulla då, inte sant? Jag tycker det är bra att belöna sig med det efter en sådan hektisk vecka.

Senare idag åker jag kanske ner till Anderslöv för att vara där över helgen. Jag ska se till att göra dreads och träffa mina vänner och fika väldigt mycket. Jag ska försöka blogga från morfars datorn ifall det går för sig :)

Update: Vädret är hemskt nere i Anderslöv och då kanske jag inte kommer hem på söndag, bäst då att stanna hemma.

Mellanmål

2010-02-12 @ 13:38:10 Vanity Kommentarer (4)

Kom nyss hem. Idag hade vi bara två lektioner, idrott och matte. På idrotten var det boxing, då har man boxningshandskar och mitsar (kuddar) som man övar slag och sparkar på. Tyvärr deltog inte jag pga mitt ömma knä. Det är en jätterolig träning att göra, jag testade det första gången i åttan. Rekommenderas verkligen att prova!

Det blev ett snabbt litet mellanmål. Jag skar ett äpple i klyftor som jag sitter och mumsar på nu över en kopp rykande hett te.

Vad äter du helst till mellanmål?


Dresscode

2010-02-12 @ 08:54:52 Dresscode Kommentarer (1)

Idag är jag så pass trött att jag ville bara ha något snabbt, enkelt och bekvämt.
Det resulterade detta:


Top- Gina
Leggins- Gina

Ska till skolan nu och ha 2 lektioner sen hörs vi igen! :)


Klippning.

2010-02-11 @ 19:20:13 Hairdresser Kommentarer (4)

I tisdags klippte jag Mia, jag har haft problem med bilderna innan så därför kommer dem nu i efterhand.
Vi klippte ökade längder vilket innebär att håret blir längre och längre. Mias kortaste hår ligger nu i linje vid öronen, sedan ökar längderna. Många kallar det uppklippt.



Hemkommen.

2010-02-11 @ 18:27:58 Glamorous day Kommentarer (1)

Kom hem för en stund sen. Dagen har varit hektisk, minst sagt! Har sprungit upp och ner, hit och dit. Hämtat handdukar, hämtat dockor. Men en fruktansvärt kul dag har jag haft, mött så många inspirerande människor och fått inspiration till nästa års tävling. Jag har dessutom i alla hektiska och lugna stunder råkat skada mitt knä som innan var det friska. Jag råkade ut för en skada i mitt vänstra knä i sjätte klass och det är fortfarande inte bra. Nu är mitt högra knä svullet och det pulserar all the time. Benet under knäskålen vred sig i 90 grader, men knät var på samma plats som normalt. Aj!

Jag ska vila mig nu med ett skumbad och sedan en vetevärmare. Får ändå inte vara med på ki-boxen imorgon, lite tråkigt eftersom det är min favorit.


En tjej fårn St Petri rullar permanent.

Jag har jättebråttom!

2010-02-11 @ 07:20:32 Glamorous day Kommentarer (5)

Idag är det som sagt Skånemästerskapen. Jag och Matilda i min klass ska hjälpa till och guida okänt folk från dem andra skolorna. Åk 1,2,3 tävlar idag i olika grenar. Jag kommer att ta med systemaren och plåta lite under dagen :)



Måste rusa!!!

Fixa frillan.

2010-02-10 @ 15:51:50 Hairtips/facts Kommentarer (4)



Fixa frillan:

Frisyren håller bättre om håret inte är precis nytvättat, men om det ändå är det, så applicera en mellanhård mousse i hela håret och föna det torrt.
Föna gärna med huvudet upp och ner, och luggen framåt och lite åt sidan.

Dela upp håret i nackhår, mellanhår och överhår. Skilj dem åt med hårklämmor eller liknande.

För att få stora mjuka lockar bör du använda en stor locktång.

Börja locka underhåret, så tätt intill hårbotten du kan. När det partiet är färdiglockat sprayar
du över lite lätt med en mellanhård spray.

Fortsätt locka och spraya resten av partierna och var extra noggrann i överhåret där lockarna bör gå åt samma håll för att det inte skall bli hål i frisyren. Locka även luggen lite lätt.

Rufsa ganska ordentligt i hela håret, gärna med huvudet upp och ner. Det gör att lockarna lösgör sig och separeras och du får en mer busig frisyr. Dra med fingrarna igenom hela håret och “kamma” med fingrarna håret lite framåt och luggen åt sidan

När du är nöjd med formen på frisyren fixerar du alltihop genom att spraya lite lätt med den hårdare sprayen.

Tips!
Har du redan självlockigt hår? Prova att spraya över en saltvattensspray över håret och trattföna det sedan för att få in volymen.

Får du för mjuka lockar? Faller frisyren ihop?
Tupera i botten och lite på längderna, tryck sedan uppåt med hela handen i håret, och spraya över med en lite hårdare spray. Det bygger upp extra volym och framhäver lockarna. Var inte rädd för att använda mycket hårspray, det brukar avdunsta ganska snabbt från håret, se bara till att du inte sprayar för nära eftersom det då blir vått och klistrigt.

Tips från: Frisörska

Dagens rätt.

2010-02-09 @ 21:15:07 Glamorous day Kommentarer (4)

Jag hade igen inspiration till vad jag skulle mätta magen med idag. En nudelsoppa vi lunch mättar inte länge.
Jag kokade en portion jasminris och tillsatte stekta champinjoner, ärtor, majs samt lite skurna tomater vid sidan av. För att hetta upp maten åt jag naken, skämt o sido. Jag hällde på en rejäl klick med sweet chili sås.
Det är gott och enkelt att laga! Perfekt för oss latmaskar ;)


Mums!

Abby har ordet.

2010-02-09 @ 19:52:12 Questions. Kommentarer (1)

Du frågar- jag svarar!

Jannica: Hur lägger man till en bloglovin ikon till sin blogg så att den syns ?

Svar:
1. Du går in på bloglovins sida och klicka på "Knappar och ikoner"
2. Välj den knapp som du själv tycker passar.
3. Det kommer då upp en ruta där du ska skriva in din bloggadress.
4. Kopiera den kod som du fick till svars.
5. Gå in på Design> kodmallar och klista in koden mellan några av dessa rader för att få den i slutet av varje inlägg.

<div>
Innan datum och tid
${EntryDate} @ ${EntryTime}
Innan permalink
<a href="${EntryPermaLink}">Permalink</a>
Innan kategori
<a href="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a>
Innan kommentarer
<a href="${EntryPermaLink}#comment">Kommentarer (${EntryCommentCount})</a>
Innan trackbacks
<a href="${EntryPermaLink}#trackback">Trackbacks (${EntryTrackbackCount})</a>


6. Klicka på spara.



Relaterande hårfrågor.

2010-02-09 @ 16:09:25 Questions. Kommentarer (4)

Som dem flesta vet så utbildas jag till frisör och går första året på Frans Suells gymnasiet i Malmö. Jag vet en hel del om extensions, produkter, tekniker, eller hur man gör just den uppsättningen osv.

Har ni några relaterande frågor inom hår så får du gärna ställa dem till mig.
Kommentera här i kommentarsfältet eller maila: [email protected]


Clipslockarna

2010-02-09 @ 15:11:31 Hairdresser Kommentarer (5)

Hej vänner!
Idag har jag stått i salongen hela dagen. Först hade vi lite teori där vi bla fick mäta hårets sträckbarhet respektive styrka. Jag kan berätta att mitt hår var sämst i klassen, mitt hår är väldigt preparerat. Vi lärde oss även mer om olika hudsjukdomar då man ska vara observant vid behandling samt hårets uppbyggnad, vilket faktiskt är rätt intressant om jag får säga det själv.

Idag tog jag ut mina clipslockar som vi jobbade med igår, riktigt fina lockar blev det!





Perfekta lockar för ett bröllop, bal etc.
Detta är inget man gör med ett handslag precis.


Dresscode

2010-02-08 @ 20:05:10 Dresscode Kommentarer (7)


Kofta- PULS
Linne- Gina
Leggins- Gina

Klädbyte

2010-02-08 @ 18:24:18 Vanity Kommentarer (2)

Jag fick förfrågan av ägarna om att vara med i klädbyte.se och ge siten en kick!

Klädbyte.se är en sida, likt tradera, där du kan sälja, byta och köpa kläder från privatpersoner till butikskedjor.
På tradera måste man vänta tills man fyllt 18år för att skaffa ett konto, men på klädbyte är det andra bullar! Där kan du vara i min ålder och ha ett konto, och det är kostnadsfritt. Det finns fina kläder, allt från nytt till nött, billigt och dyrt. Det är en sida som passar allas ekonomi.

Du kan inte förlora på det, du gör affärer och samtidigt får nya besökare till bloggen kanske?

Klicka HÄR! för att bli medlem.
För att komma till min garderob, klicka HÄR


Clipslockar

2010-02-08 @ 15:00:45 Hairdresser Kommentarer (2)

Idag fortsatte vi att öva på clipslockar på våra långhårsdockor. Det innebär att  man rullar upp en passé med hår på en stor rundborste och fönar håret torrt och sedan rullar in håret till en "rulle" och fäster med clips. När man har rullat upp hela håret och låtit lockarna svalna, då får man härliga prinsesslockar. Dock han jag aldrig ta ut mina lockar idag, så ni får se fortsättningen imorgon.
Ja, jag har jättedålig kvalité på min mobilkamera.


Bakifrån, här ser man tänket med rullarna.


Sidan, jag tröttnade på att göra små lockar och gjorde stora som syns här vi örat. Tur att det bara är en docka..


Framifrån.

Fullt schema.

2010-02-08 @ 09:12:49 Glamorous day Kommentarer (0)

Godmorgon alla!
Jag sitter nu på pappas dator och ville bara säga godmorgon.
Idag ska jag vara i salongen hela dagen, jag har absolut ingen aning om vad vi ska göra idag. Ska ta med mig kameran så visar jag sen. Ikväll kommer även Mia hit och klipper sig, sen ska jag åka till friskis och ta ett spinningpass. 

Vi hörs sen!


Jenny och jag innan klassfesten i november.

Gay porn

2010-02-07 @ 21:45:45 Vanity Kommentarer (1)


Me love <3


Chrilles vältränade bröst fyller nästan upp en 75B


Oliver, riktigt hett!


Varför slutar allting med bögporr hemma hos mig?



Men hallå ja!
Oskar, Chrille och Oliver


Uhm, what!?
Oliver och Oskar njuter av det.

After hours.

2010-02-07 @ 15:14:22 Glamorous day Kommentarer (0)

Gudars skymning vad trött jag är! Det blev inte mycket sömn inatt kan jag tala om, vi festade på långt in på natten och sen på morgonen innan vi lade oss städade vi lite. Det är fortfarande en del kvar att städa, golv ska tvättas, en matta som blev utsatt för omäten kebabpizza måste verkligen tvättas- det stinker i hela badrummet.

Mitt ex Oskar, var snäll och stannade över natten för att hjälpa mig med städningen i morse. Det är tur att man har han som vän. Han är lite smått gay, han målar mina naglar bättre än vad jag själv gör.

Klockan springer iväg och jag måste hinna svabba golvet så det är snyggt när pappa kommer hem, har trotsallt lovat att hålla lägenheten i gott skick.
Uppdaterar senare med bilder från igår!

Amanda 17.

2010-02-06 @ 15:48:51 Glamorous day Kommentarer (2)

Hej vänner!

Jag har varit i Anderslöv i den by som jag bodde i 13år innan. Vid 20-tiden gick jag till Amanda som bor i byn då hon skulle fira sin födelsedag. Hon fyllde 17år för ngra dagar sen, kändes riktigt kul att träffa många av sina gamla vänner som man gick med i mellan- och högstadiet. Dels alla äldre som går gymnasiet som jag även lärt känna på hennes andra fester. Tyvärr har jag inga bilder då jag glömde min kamera hemma, dumt nog! Jag vet att Johanna har fotat och filmat en hel del, när hon publicerar dem ska jag dela med mig :)

Nu ska jag fortsätta städa, det blir chill-i-dill-krök hos mig ikväll.
Hoppas att ni har en underbar lördagskväll, någon tittar säkert på melodifestivalen.

shopping.

2010-02-04 @ 20:43:05 Shopping Kommentarer (7)


Kappahl

Rengörning av porer.

2010-02-04 @ 18:08:21 Beauty tips Kommentarer (8)



I den här ansiktsmasken används bara ananas eller ananas med lite olivolja. Det ger en peeling, löser upp smuts och pormaskar. Den är inte lika uttorkande och sammandragande och kan därför användas lite oftare.

Mixa färsk ananas så att du får en 1,5 dl mos.
Moset kan läggas direkt eller blandas med en matsked olivolja för att göra den mindre uttorkande.


Lägg ansiktsmasken på rätt sätt
Börja med att tvätta ansiktet. Huden runt ögon och mun är känsliga och en fet ansiksmask kan täppa till porerna där. För skydda dessa områden kan en ögonkräm läggas där. Annars räcker det ofta med att undvika dessa hudpartier.

Om inte annat anges låter du inte ansiktsmasken ligga längre än 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk eller ljummet vatten. Tvål och annan stark rengöring kan ta bort vårdande oljor och andra ämnen ansiktsmasken givit huden.

Tips!

2010-02-04 @ 17:25:32 Beauty tips Kommentarer (5)

Många ringar är snygga, oftast är dem oäkta. Den grön/blåa färgen som ringen ger på sitt finger är ingen höjdare.
Jennifer tipsade mig om att måla ett lager transperant nagellack inuti ringen. Det funkar kanon! Använder man ringen/ringarna flitigt får man fylla på lite oftare.


Transperant nagellack från Isadora och ringen från Bijou Birgitte

Dresscode

2010-02-04 @ 16:12:44 Dresscode Kommentarer (1)


Topp- Gina
Leggins- Gina
Klocka- Ur & penn
Ring- Bijou Birgitte

Friskis och svettis.

2010-02-04 @ 15:14:06 Vanity Kommentarer (2)

Har precis kommit hem från skolan och friskis. Som vanligt om torsdagar har vi bara 3 lektioner. Matte, engelska och svenska. Rätt skönt ändå att inte behöva gå långa skoldagar hela veckan. Det hade blivit ännu bättre om snön och slasket hade försvunnit. Stan är grå och trist. Jag längtar till man kan släppa sina stora vinterkängor och kunna ha sina stövlar igen utan att det läcker in.

Idag på friskis fokuserade jag på ben och rumpa, samt kondition som jag gör varje gång. Jag tränar Mån, tis, tors och fre. Max en timme! Man ska sluta när det är som roligast, hade jag själv fått välja hade jag kunnat träna i 2h.
Nu ska jag hitta något nyttigt att äta, blir ingen kebabrulle precis ;)


Utväxt- gone!

2010-02-03 @ 20:50:07 Hairdresser Kommentarer (5)


Före VS Efter.

Två blekningar och en silvertoning. Vi började 13.30 och var klara 16.45 *puuh* jag var trött då. Det var såklart Nevin som gjorde det på mig, med lite hjälp av Anna. Vi klipper av mina slitna toppar om en vecka igen :)

Efter salongstiden gick jag och Jenny till Entré och åt på burger king. Testade deras chicken club meal, det var mycket majonäs på den, men mums ändå!

Shopping.

2010-02-03 @ 20:23:05 Shopping Kommentarer (3)


Oversize ring- Bijou Birgitte

Halsband- H&M

Korkad lärare.

2010-02-03 @ 12:03:23 Glamorous day Kommentarer (2)

Sitter med Jenny nu i stora datorsalen i G-huset. Vi har våran sista lektion om 20min, egentligen har vi datorkunskap men vi kör den "vi kommer inte hem efter 15". Tur att hon är så korkad ändå.

Nevin bleker utväxten redan 13.30 så slipper jag vänta enda till 15. Jag längtar riktigt mycket tills den är borta, det har som sagt gått två månader sen sist. Efter hårfixet går jag till entré och ser om jag hittar något kul att shoppa.


Hairdo

2010-02-03 @ 07:21:03 Hairdresser Kommentarer (2)

15.00 -Blekning av utväxt

Ska bli skönt att slippa den mörka utväxten som har visats i snart 2 månader. Ska försöka att hålla mig borta från plattången ett tag till..



Sweet dreams

2010-02-02 @ 22:12:09 Vanity Kommentarer (1)

Blir tvn nu och sen sova en stund innan skolan börjar igen, den tuffaste dagen. Alla teoretiska ämnena på en dag *puuh*
Godnatt!

Inpackning som mjukar upp ditt hår.

2010-02-02 @ 19:07:13 Beauty tips Kommentarer (3)


Mjukgörande hårinpackning:
½ kopp naturell yoghurt
1 tesked honung
1 äggula

Blanda yoghurten, honungen och äggulan. Massera in i håret och täck över med en plastpåse eller plastfolie och låt verka i 20 minuter. Skölj ur med vatten och tvätta med schampo.


Shopping.

2010-02-02 @ 17:35:32 Shopping Kommentarer (8)


Kavaj med randigt foder- Roco.


Vit blus- H&M

Egen hårvård.

2010-02-02 @ 16:44:12 Glamorous day Kommentarer (5)

Benen värker. Har stått upp i salongen sedan 8 imorse, vi har haft egen hårvård. Egen hårvård menas med att vi hjälper varandra och klippa toppar, tona och tvätta. Det var bara några exempel på vad man kunde göra.
Jag började med att tvätta Jennys hår och gjorde en volymföning. Efter en stund bestämde vi oss för att färga hennes utväxt. Hon har färgat sitt hår svart, men är blond i botten. Nu är håret snyggt på henne, det var jättekul att hålla på med färg igen.

Jag passade på att träna en timme efter skolan på Friskis och Svettis som ligger på Barkgatan. Känns skönt att få röra på sig igen. Nu får jag nog mätta magen med en knäckemacka med makrill på. Mums!


Träningsoutfit, svart som natten.

Mjukiskläder.

2010-02-02 @ 07:32:21 Glamorous day Kommentarer (1)

Nu sitter jag på golvet och stressar mig inför skolan idag. Frisörlektioner hela dagen, från 8-15. Kommer att bli tufft! men ändå samtidigt kul att få skulpetera med händerna. Idag ska vi göra saker på varandra, klippa och styla. Dock ingen färgning, min utväxt behöver det.. ;) Ja, nu sitter jag har på golvet med min laptop i knäet. I mjukiskläder, känner inte för att vara snygg och skippar sminket, vill kunna klia mig i ögonen 24/7 så trött som jag är!

Efter skolan ska jag träna, sen kommer mitt ex Oskar hit och klipper sig.

Ha en bra Jobb- och skoldag.♥

Min bästa frisörvän♥

2010-02-01 @ 21:41:06 Vanity Kommentarer (0)


Med rosa läppar är det som roligast.

Jenny, my darling.

<3


Nej, vi är inte fjortisar. Detta var ett sätt att hålla mig vaken i 24h.

Shopping.

2010-02-01 @ 20:46:52 Shopping Kommentarer (2)


Vero moda


Gina

Dresscode

2010-02-01 @ 09:09:18 Dresscode Kommentarer (1)


Tunika- Kappahl
Skärp- Gina
Leggins- Vero Moda.