Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -

Nu kör vi!

2012-01-31 @ 10:38:02 Glamorous day Kommentarer (0)

Idag ska jag till Skatteverket på en starta eget information. Kan lite gran sedan tidigare om att driva eget, det kan ändå vara bra att gå på informationsträffar och höra vad myndigheterna har att berätta. samt de som är på kursen tillsammans med mig, ligger säkert inne med superbra frågor att ställa som jag inte kommit på fören en vecka senare.


Need some rest

2012-01-30 @ 20:15:31 Glamorous day Kommentarer (0)

Min kropp skriker efter åtminstone en veckas ledighet! Förvisso har vi sportlov om 3 veckor och då ska jag vara ledig fullt ut! Stänga av telefonen, gömma kalendern och bara koppla av tillsammans med de personer jag älskar som mest! Inga krav eller måsten, och framför allt- INGET jobbprat för 5 öre. Önskar jag kunde sitta på Hawaiis strand med paraplydrink i handen och blicka ut över havet, den drömmen går då inte i uppfyllelse än.


Att bli nagelteknolog

2012-01-30 @ 10:45:00 Questions. Kommentarer (0)

Kan inte du skriva till mig o berääta vilken skola du går i o om du trivs och hur mycket du fått betala. Jag vill nämligen bli nagelspecialist. Men behöver lite tips om skolor o så (: Tack på föhand!

Jag gick min utbildning på N.F Education i Staffanstorp, Skåne. Jag tog en sommarkurs och gick min utbildning till nagelterapeut på sommarlovet bredvid gymnasiestudierna till frisör. Jag kan verkligen lova att jag hade ingen ångest över att gå upp klockan 7 på morgonen större delen av mitt sommarlov. Skolan, lärarna, eleverna och miljön är så underbar att du aldrig egentligen ville åka hem.

Att utbilda sig på N.F var det bästa jag någonsin gjort, lärarna har en förmåga att se på dig hur din inlärningsteknik är. För att jag ska förstå måste jag läsa och sedan se tydliga exempel/demostrationer, annars förstår jag det inte!

Att bli nagelspecialist (innefattar: manikyr, gel, akryl & Glasfiber/extreme) kostar 47 900kr och då ingår även enormt mycket material! Den kursen är på 50 dagar + provdagar. Jag har själv bara manikyr och gel, akrylen hoppar jag på till sommaren.

För mer information, besök N.F Educations hemsida med nyttig information. Tveka inte att höra av dig till Nina eller Petra vid frågor. {LÄNK!}

Nina & Petra.

Ciccis nya

2012-01-29 @ 15:00:00 Nail it! Kommentarer (1)


Mitt försök till One stroke blommor, bara att öva och öva!

Skönhetsmässa

2012-01-28 @ 16:30:00 Glamorous day Kommentarer (0)

Vi frisör- och stylisttreor på skolan hade som uppgift i våran försäljning och servicekurs att anordna en skönhetsmässa och kontakta olika leverantörer. Jag och Nadja, eller mest jag och fick över Nadja på min sida,  valde Gocciani som företag och kontaktade dem i intresset av att sälja deras supersnygga Jessie Steele förkläden som jag skrivit om på bloggen innan.

Förklädena gjorde succé! Dock kom det inte lika mycket folk som vi hoppades på och det blev långtråkigt mot slutet. Vi fick välja två stycken förkläden var som tack för vi valde att sälja för Gocciani AB.Ikea

2012-01-26 @ 19:53:00 Glamorous day Kommentarer (0)

Var med min bästa vän Tina på IKEA och inhandlade lite saker. Bland annat 15 handdukar, doftljus, vaser, dekorationskvistar samt någon enstaka ram. Vi två på ikea var som Maggan och Gittan i Ullaredsserien, minns ni? Dock ångrade jag mig när jag kom hem och min lampa gick sönder. Stod och kollade på en men tänkte att jag skulle vänta, antar att det var ödet som ville jag skulle köpa lampan.
Nåja, lite mysfaktor blir det med alla dessa värmeljus.


Vilopaus i tag-själv-lagret.

Tofsförbud.

2012-01-25 @ 18:48:00 Glamorous day Kommentarer (1)

Åkte till Helsingborg idag, enbart för att handla tofsar. Jag förstår verkligen Maria Montazami, man blir beroende och måste ha fler och fler. Nu har jag tio stycken tofsar och pojkvännen har gett mig tofsförbud, det hänger tofsar överallt på mitt rum nu. Favoriterna är självklart de nyaste med bling bling! Jag kommer trotsa mitt tofsförbud!

Pengarna ska rulla..

2012-01-23 @ 09:26:00 Business Kommentarer (0)

Det här med att vara egen företagare, som många i vår branch är, det är inte lätt. Och speciellt inte för små företag som dom flesta utav oss har. Vi som hyr in oss på en salong där vi jobbar själva i vårat lilla företag.

ALLT kostar. Bortsett från materialkostnaden så tillkommer ju Hyra, Telefon, Internet, Kontorsmaterial, städartiklar osv osv.
Sen måste du ju bokföra, och oavsett om du gör det själv eller om du har en revisor som sköter det så kostar det pengar.
Och sen har vi den nya kassalagen som gör att man måste ha kassaparat, och dom är ju superdyra, och som om det inte räckte så måste man ha skatteverkets "svarta låda" till som bara den kostar 5000. Visst, man kan köra med kontantfakturor men det är inte heller gratis, för då ska du ha dator med skrivare och ett bokföringsprogram.

Sen bara det här med bankerna, det är ju helt bananas! Man får ju inte gå till banken och sätta in pengar hur som helst, nej då måste man vara företagskund och hej å hå det ena med det andra och det kostar massa pengar.
Ok, om man inte får sätta in pengar på banken, då kan man ju ha så att kunderna betalar med kort. Nån som tror att det är gratis? Haha, nej nej, du ska ha maskin, det är en engångssummamånadskostnad, du ska ha företagskonto på banken och sen, när kunderna handlar så kostar varje transaktion en engångssumma plus en viss procent av köpet!

Och sen ska man HA LÖN OXÅ! 

Jag försöker ändå att hålla nere kostnaderna så att jag inte ska behöva ha för höga priser för mina kunder, men det är fasiken inte lätt (ni fattar att man blir ledsen då när det ibland tittar in kunder och sen när dom läst prislistan går ut igen och i farten muttrar om att det är dyrt).

Detta inlägg är skrivet av Annica på nageloasen.
http://nageloasen.blogg.se


Naglar

2012-01-22 @ 18:04:56 Nail it! Kommentarer (0)


Millans silverfranska med cerisa flitter

Söndagsjobb

2012-01-22 @ 12:33:14 Glamorous day Kommentarer (0)

Idag kommer fina Millan hit och fyller på sina naglar, därefter ska jag in till min fina granne som fyller år! Vi ska fira henne lite, nu är hon tant på riktigt, haha! Kommer ha med kameran och fota lite.


Helgjobb

2012-01-21 @ 17:39:44 Hairdresser Kommentarer (0)

I helgen har jag häcken full som vanligt, även nästa helg ser likadan ut. Idag hade jag en 5h lång avfärgningsprocess med avfärgning, infärgning och hela kittet! Rensade ur kameran och hittade bilder jag inte lagt upp innan.


Sari utväxtfärgning
Före-Efter

Erica efter rakpermanent

Elias dreadsfix
Före-Efter

Beatrice avfärg och infärg
Före-Efter

Ta chansen och vinn designnaglar

2012-01-20 @ 20:59:41 Vanity Kommentarer (0)

Jag genom Nail it & Cut out sponsrar Nadjas blogg {Länk} med en tävling där du kan vinna ett presentkort på designnaglar (värde 670kr) i hennes blogg. Var med och tävla du med! Vinnares dras om en vecka.


Vinnaren!

2012-01-20 @ 12:44:00 Vanity Kommentarer (1)

Den numera lyckligt lottade vinnaren av Erikas fitnessshops mest populäraste träningstopp är.. ingen mindre än min kund Millan som kammade hem vinsten!
Norrut

2012-01-19 @ 20:26:33 Glamorous day Kommentarer (0)

Ligger i min stora och sköna säng och relaxar till några avsnitt av LA Ink, imorgon far jag norrut och kelar med Kacka. Först en tur till Osby och vår tatuerare, Annica ska fortsätta på sin sleeve och jag hänger med utan att lägga mig under nålen igen förhoppningsvis! Att tatuera sig är ett gift- du vill bara ha fler!

Idag fick jag min stora överraskning som kommer förändra min framtid enormt, kommer berätta mer när det närmar sig den stora dagen. Åh! Är så lycklig!


Franska

2012-01-18 @ 15:45:34 Nail it! Kommentarer (1)


Toves fräscha franska.

Franska med en rosa touch

2012-01-17 @ 16:19:07 Nail it! Kommentarer (0)


Malins franska med rosa glitter på ringfingrarna och tummarna

KSHI

2012-01-16 @ 12:10:49 Glamorous day Kommentarer (0)

Sitter i skolan och har kultur och stilhistoria. Ett ganska intressant ämne faktiskt, man lär sig mycket om de gamla tidsepokerna. Vi fick även veta vårt provresultat från förra terminen, fick VG och guldstjärna. Efter en liten stunds läsning börjar lektionen igen


3 DAGAR KVAR

2012-01-16 @ 08:06:00 Vanity Kommentarer (0)

Sista chansen att deltaga i tävlingen!

KLICKA HÄR!

Sunday

2012-01-15 @ 17:04:19 Glamorous day Kommentarer (0)

Mitt hjärta har åkt hem, nu dröjer det ett bra tag till vi ses igen. Trist att vi bor en bit ifrån varandra, ca 1,5h restid. Mitt schema för våren innebär en helgjobb vilket resulterar att vi träffas allt mer sällan. Får lägga in fler lediga helger så jag har tid med min pojkvän och vännerna såklart!

Min pojkvän har även börjat blogga, lär väl bli en del gossip om mig haha!
LÄNK!

Emil♥

Lördagskväll

2012-01-14 @ 18:39:08 Glamorous day Kommentarer (0)

Ligger i sängen med min älskling sista dagen, han åker hem redan imorgon. Varit i stan hela dagen, handlat mascaror, skal till min iPhone samt två basic tröjor. Ikväll väntas räkafton och mys, har även fått honom till att vilja se glee. Helt amazing, börjar om på säsong ett igen för tredje gången.


Skolångest

2012-01-12 @ 08:00:06 Glamorous day Kommentarer (0)

Min tredje dag på sista terminen i skolan och jag vill bokstavligt talat skjuta mig själv! Idag går vi till halv fem och jag räknar redan ner timmarna, vill bara hem till min sköna säng och lägga mig igen, först måste jag stå ut på tråkiga samhälle och brudlektioner!


Naglar

2012-01-11 @ 18:00:36 Nail it! Kommentarer (1)


Ciccis franska med stämplar

Emmas naturella

Sussies franska.

Dags att bättra på brännan!

2012-01-11 @ 13:49:12 Glamorous day Kommentarer (0)

Sitter på Meddo och väntar på mitt solarie ska bli ledigt. Solar bara i ett solarie och har alltid gjort det sedan Meddo öppnade i Arlöv. Måste passa på att sola järnet nu innan jag gaddas, sedan dröjer det innan jag får det igen. Åh! Måtte det bli fredag!


Tisdag den 10e

2012-01-10 @ 17:32:58 Glamorous day Kommentarer (0)

Första dagen i skolan är avklarad. Kändes ganska onödigt att ens gå dit idag, pratade bara betyg och sedan världens nyheter som hände under vårt jullov. Hoppas vi gör något vettigt imorgon iallafall!

Sitter på bussen hem, var i Osby och bokade tid till min fjärde tatuering som jag ska göra på suckerpunch tattoo. På fredag kl 12 lägger jag mig under nålen, denna tatuering. Har jag sugit på under ett års tid och har nu bestämt mig för att göra den hos Danne. Längtar!


Äntligen måndag!

2012-01-09 @ 08:47:00 Glamorous day Kommentarer (0)

Bara jag som älskar måndagar?

Idag är det fullt ös studion mellan 9-20. Var dum när jag bokade in mina kunder och glömde pricka in lunchrast.. Måste varit mätt när de bokades in i kalendern, haha! Mycket naglar blir det idag och lite klipp och färg mot kvällen. Älskar att variera!


En 3 år gammal bild från arkivet. Precis piercat min medusa här.

Får man eller får man inte.

2012-01-06 @ 09:09:43 Questions. Kommentarer (9)

En väldigt bra och viktig fråga!

Får man bygga naglar utan utbildning ?
Då jag har en kompis som byggt sina hos en tjej utan utbildning o pajjat hennes naglar.
Dumt av henne o inte kolla diplom, men ändå. Vill ändå fråga dig.

Svar:
Det finns ingen lag som säger att du inte får bygga naglarna hos en outbildad. Det finns många som är outbildade som inte vet ett dugg om naglar, sjukdomar, hygien och uppbyggnad. Detta resulterar: div sjukdomar och nageln kan i värsta fall lyfta vid felhantering av material och redskap. Däremot har jag sett ett fåtal naglar som gjorts av en outbildad som är väldigt fina gjorda.

Tex, skulle du gå till en hjärnkirurg som lärt sig operera på youtube? Nja, skulle inte tro det! Vi är så pass moraliska att vi är måna om oss själva och vill gå till någon där man är i trygga händer. Jag har hört många gånger i mina dagar att jag är för dyr och att de istället går till de billigare och bygger sina naglar där för ca 200kr.
- Ja det är ju billigt, men resultatet är kanske inte lika långvarit som om du gått till en utbildad. Mina sitter i 10 veckor utan problem.

Och just ja, jag är ju för dyr! Om vi jämför prislistorna så ja, det är jag. Tänk också på att jag gick en väldigt bra och dyr utbildning och använder endast kvalitetsprodukter samt uppdaterar mina kunskaper ofta. De pengarna måste jag tjäna in på både utbildningar och material! Det är inte gratis! Jag vet att många köper sina kit och geler på tradera och blocket. En burk kostar 40kr där jämfört med min 700+ (uppger inte exakta siffror).

Om du vill vara säker på att du kommit till en duktig och seriös terapeut, fråga ALLTID efter diplom om de inte hänger synligt! Det är också bra att fråga ifall terapeutens utbildning är SANSA eller SEYF godkända.
Svarta franska

2012-01-05 @ 14:12:51 Nail it! Kommentarer (3)


Ann-sofies tjusiga naglar med svart fransk.

Tävling- Erikas fitnesshop

2012-01-04 @ 17:38:31 Opinion Kommentarer (7)

Jag kör nu igång en tävling i samarbete med fitnessföretaget Erikas fitnesshop. Denna gången kommer jag lotta ut deras snyggaste och populäraste träningstopp Atena!

Det enda du behöver göra för att deltaga i tävlingen är:
Gilla Erikas fitnesshop på Facebook- HÄR!
Dela sidan och skriv "Jag deltagar i Abbys tävling!" i Erikas fitnesshop's logg.

Skriv sedan en kommentar i detta inlägget att du är med och tävlar med namn och mailadress. I 2 veckor har du chansen att vinna denna snygga topp. Hoppas turen är med dig!


Toppen är dansinspirerad, kommer ifrån märket gWinner och finns i 3 snygga färger
- vit, svart och orange.


Stuff

2012-01-04 @ 14:26:57 Shopping Kommentarer (0)

Fick som sagt med mig lite nagelprodukter med mig hem, samt tested burner från gymgrossisten. Kläderna som jag även skulle hämta var slut i min storlek, fanns bara Large och uppåt. Får vänta till nästa vecka eller trycka hem de via internet.

N.F Education

Gymgrossisten.

Till stan

2012-01-04 @ 11:55:43 Glamorous day Kommentarer (0)

Har precis lämnat staffanstorp där jag inhandlade mer nagelprodukter, det började skrapa på botten i mina rosa REQ burkar. Har en del jobb kvar innan skolan börjar, det var dags att fylla på! Nu åker jag mot Malmö och gymgrossisten för att hämta ut lite träningskläder och tabletter. Kosttillskott och inga anabola som många tror.


När alla andra sover

2012-01-04 @ 02:16:27 Glamorous day Kommentarer (2)

Ja, mitt i natten tränar jag bröst i 1,5h med gymmet för mig själv. Himla skönt med dygnet runt gym, när man inte kan sova så tränar man. Eller jag iallafall!


Franska med en touch av bling

2012-01-03 @ 17:14:32 Nail it! Kommentarer (1)


Min vaxbrits

2012-01-03 @ 15:13:00 Questions. Kommentarer (0)

Hej! Jag undrar bara vart du har köpt ditt rosa massagebord och va det koste?

Min vaxbrits köpte jag privat av en kollega till mig som inte fått användning för den och lagt ner sin verksamhet. Tyvärr vet jag inte var du kan köpa den, men den är rätt dyr i inköp fick jag höra ca 5500kr.


Nu kör vi!

2012-01-03 @ 09:34:31 Glamorous day Kommentarer (0)

Fullt ös mellan 10-20! Hoppas jag kan trycka in en liten lunchrast, efter jobb drar jag till gymmet!


Run til you puke

2012-01-02 @ 12:38:53 Glamorous day Kommentarer (0)

Tror jag är beroende av gymmet..


Kortläsare.

2012-01-01 @ 23:36:58 Business Kommentarer (0)

Äntligen! Jag har numera börjat ta kort, ska bli så himla skönt att slippa hanteringen av kontanterna. Kommer självklart ta emot kontanter fortfarande men det kommer minska med kontanthantering, mina kunder rusar alltid till automaten och plockar ut pengar innan de kommer hit.

Att betala med kort hos mig är säkert, ingen kortinformation lagras samt ingen risk för skimming finns. Allt för att Ni ska känna er trygga!