Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -


Pengarna ska rulla..

2012-01-23 @ 09:26:00 Business

Det här med att vara egen företagare, som många i vår branch är, det är inte lätt. Och speciellt inte för små företag som dom flesta utav oss har. Vi som hyr in oss på en salong där vi jobbar själva i vårat lilla företag.

ALLT kostar. Bortsett från materialkostnaden så tillkommer ju Hyra, Telefon, Internet, Kontorsmaterial, städartiklar osv osv.
Sen måste du ju bokföra, och oavsett om du gör det själv eller om du har en revisor som sköter det så kostar det pengar.
Och sen har vi den nya kassalagen som gör att man måste ha kassaparat, och dom är ju superdyra, och som om det inte räckte så måste man ha skatteverkets "svarta låda" till som bara den kostar 5000. Visst, man kan köra med kontantfakturor men det är inte heller gratis, för då ska du ha dator med skrivare och ett bokföringsprogram.

Sen bara det här med bankerna, det är ju helt bananas! Man får ju inte gå till banken och sätta in pengar hur som helst, nej då måste man vara företagskund och hej å hå det ena med det andra och det kostar massa pengar.
Ok, om man inte får sätta in pengar på banken, då kan man ju ha så att kunderna betalar med kort. Nån som tror att det är gratis? Haha, nej nej, du ska ha maskin, det är en engångssummamånadskostnad, du ska ha företagskonto på banken och sen, när kunderna handlar så kostar varje transaktion en engångssumma plus en viss procent av köpet!

Och sen ska man HA LÖN OXÅ! 

Jag försöker ändå att hålla nere kostnaderna så att jag inte ska behöva ha för höga priser för mina kunder, men det är fasiken inte lätt (ni fattar att man blir ledsen då när det ibland tittar in kunder och sen när dom läst prislistan går ut igen och i farten muttrar om att det är dyrt).

Detta inlägg är skrivet av Annica på nageloasen.
http://nageloasen.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback