Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -


Cupcakes med polkagrisar.

2009-09-19 @ 11:51:02 Cakery

3
Ingredienser:
3
st ägg
2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao
1 1 st nypa salt
100 100 g blockchoklad
20st Marianne-karameller

Chokladfrosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 ½ dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk varmt kaffe
Granering: krossade polkagrisar.

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt samt grovhackade marianne-karameller och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.
Hacka blockchokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8.
Chokladfrosting:
9.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med krossade polkagrisar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback