Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -


Naturdiet bluffen!

2010-01-19 @ 18:08:56 OpinionGår man ner i vikt av att dricka dyr sockerlösning med vitaminer i? Självklart inte. Men det är vad Naturdiet försöker lura i bantare. Som om inte allt socker räckte fyller de på med extra kemiska sötningsmedel.

Den som lyckas gå ner i vikt trots sådana här sockerbomber har antagligen en vilja av stål.

Bluffen
”Måltidsersättning för smart viktkontroll”, Naturdiet, antioxidanter, fruktjuice, trygg viktkontroll… det är ingen måtta på alla fina ord på förpackningen.

Men en snabb titt på innehållsförteckningen visar att sanningen är en annan – detta är en glorifierad sockerlösning. Två tredjedelar av energin är rent socker:


Reklamtext
Ignorera reklamtexten om du vill. Men det kan vara kul att notera uttrycket ”produkten har bara viktreducerande egenskaper när den ingår i en energireducerad kost”.
Däri ligger problemet. En produkt som mest består av rent socker är knappast vad man behöver då.Ingredienser
Notera ingredienserna ovan. Lättyoghurt utspädd med vatten och fruktjuice (sockerlösning). Och sen extra rent fruktos/fruktsocker – troligen det som allra lättast ger ökad fettvikt.

Efter några andra mer eller mindre skumma ingredienser kommer till slut två olika sötningsmedel. Detta trots att produkten mest består av socker från början! Som man kan tro är smaken snarast läskigt söt.

Lönsam bluff
Det här är ett fantastiskt exempel på varför fettsnål bantning vanligen fungerar så dåligt i längden. Banta med socker?
En 33cl smoothie som den ovan har rekommenderat pris på 28:50:-. Det är lätt att räkna ut hur stor vinsten blir. Att själv köpa lättyoghurt, spä ut den med vatten och juice, sockra på det och ta en multivitamintablett till skulle kosta under 5:- för samma mängd.

Väldigt dyrt och en skamligt usel produkt blir betyget för Naturdiet.

Källa: Kostdoktorn.

Kommentarer
Postat av: jennie - ♥ Mode, Tips, Skönhet ♥

åh nej:/ jag som köpt massa såna idag...

2010-01-20 @ 21:47:39
URL: http://mrsjenni.blogg.se/
Postat av: ELIN

Jag kör med naturdietpulver nu. har gått ned 6 kg på bara två-tre veckor :) men det du skrev kanske bara gäller deras färdigblandade drycker?

2010-01-27 @ 11:46:43
URL: http://vanillacupcakes.blogg.se/
Postat av: Anki

jag tror du har missuppfattat lite. jag säger inte att såna drycker är bra i längden..

men du kanske vet att det man läser först i innehållet finns det mest av, alltså lättyoughurt, sen står det fruktjuice från koncentrat.. det betyder inte sockerlösning. fruktsockret är nyttigare än vanligt vitt socker och med tanke på var i listan det kommer så innehåller produkten inte särskilt mycket.

70% av innehålllet är youghurt, vatten och juice.

det man kollar på är hur mycket kalorier drycken innehåller, 2ookcal är inte alls mycket. på en dag ska man få i sig runt 2500kcal.

bara en tanke. men jag föredrar helt klart en normal nyttig kost för att gå ner i vikt. :)

jag pluggar biologi och är väldigt intresserad av just dieter och hälsa.

2010-02-24 @ 21:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback