Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -


Lemoncupcakes.

2011-08-30 @ 15:56:05 Cakery

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!



Grundrecept
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron + skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

-Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
-Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

-Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

-Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

-Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

-Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Creme cheese frosting.
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

-Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
-Vispa i Philadelphiaosten.

-Färga frostingen i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

-Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback