Annonser från BloggPartner
Abby Larsson -


Lock on!

2011-03-16 @ 09:34:00 Hairtips/facts

Värmeborste är inte samma sak som en locktång, för det är piggar runt om och lindar man in ett långt hår och trycker in det ända in mot värmen så fastnar håret däri och det gör förbaskat ont att få ut det igen innan håret bränns. Värmeborste används bäst på lite kortare hår, resultatet påminner om läggningslockar och det blir mycket volym i botten. Man måste komma ihåg att hela tiden snurra på borsten så håret inte trasslar in sig.

På ett långt hår kan en värmeborste åstadkomma lite sväng i topparna.

Att sova med flätor i håret ger vågor, inte lockar. Det är dock lite svårt att få det att börja ända in i botten, och hur bekvämt är det egentligen att lägga sig med fuktigt och hårt flätat hår? Det finns mycket enklare och snabbare sätt att få jättesnygga vågor. Det stavas trippeltång.

Vågor och stora böljande lockar kan Du även får genom att använda en plattång. Tekniken är inte alldeles enkel och kräver en del träning, men när Du väl lärt Dig den så har plattången plötsligt blivit ett multiverktyg. Jean-Pierre Barda sa en gång att Du ska tänka Dig vridrörelsen Du gör med plattången som att Du gasar. Voila, Hollywoodlock.

Är det korkskruvslockar Du är ute efter så är det säkrast att göra dem med en locktång. Hur bred locktång Du skall använda beror på hur långt och tungt hår Du har. Ju kortare hår, desto bredare locktång kan Du använda. Är det längre än axellångt bör Du använda en rätt så smal locktång för då börjar håret bli ganska tungt och lockarna hänger ut sig.

Stylingtips!
För att få hållbara lockar och vågor bör håret prepareras med mousse först för att få en strävhet på hårstråna. Applicera mousse i fuktigt hår och föna håret torrt, gärna med borste för att bli av med risighet. Att spraya varje slinga men en lätt hårspray innan Du lockar eller vågar den hjälper till att ge stadga, och glöm inte att spraya efteråt också.


Kommentarer
Postat av: Lisbeth Köhlqvist

Härligt med "Röda oäkta" skor. Vet ju inte hur länge man gillar just den färgen.

2011-03-16 @ 15:58:42
URL: http://tankelek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback